sunnuntai 5. elokuuta 2012

Sari Sivén: Syötävän koristeellista: kasviksista veitsellä leikaten

Sari Sivén: Syötävän koristeellista:
kasviksista veitsellä leikaten
80 s.
Tammi 2008
Kuka tahansa pystyy tämän kirjan perusteellisten ohjeiden ja havainnollisten työkuvien avulla loihtimaan punajuuritulppaaneja, kurkkulintuja, limettikoreja ja monia muita näyttäviä ja syötäviä koristeita. Materiaalien hankkiminen on helppoa, niitä saa pienimmästäkin ruokakaupasta. Tekijä antaa kirjassa yksityiskohtaiset ohjeet 40 ruokakoristeeseen.

Osa yllä olevasta pitää paikkansa. Kuka tahansa pystyy kyllä loihtimaan jotain tämän kirjan upeista antimista, mutta esimerkiksi itseni kaltaisten poropeukaloiden on ehkä syytä pysyä yksinkertaisimmissa ohjeissa. Omenaspiraali on sopivan haastava (<- suhteellinen käsite)  minulle ja jätän suosiolla vesimelonikukat niille, joilla on taitoa ja kärsivällisyyttä sellaisten väkertämiseen.

Tämän pienen kirjan loistava puoli onkin siinä, että jokaiselle on jotakin. Ohjeet ovat selkeät ja eikä mikään koriste vaikuta ihan mahdottomalta tehdä. Pirteät chilikukkaset sopivat meille näpertelyn suhteen rajoittuneille, ja näppäräsormiset puolestaan pystyvät tekemään mitä vain. Värikkäät ja hyvistä kulmista otetut kuvat auttavat ymmärtämään millaista jälkeä pitäisi syntyä. Hedelmistä ja vihanneksista tehdyissä koristeissa on lisäksi se hyvä puoli, että epäonnistuneetkin tuotokset voi syödä eikä mitään mene hukkaan.

1 kommentti:

  1. täältä löytyy nykyään enemmän sarin opetuksista! http://sarisiven.blogspot.fi/

    VastaaPoista