Sari Sivén: Syötävän koristeellista: kasviksista veitsellä leikaten 80 s. Tammi 2008 |
Osa yllä olevasta pitää paikkansa. Kuka tahansa pystyy kyllä loihtimaan jotain tämän kirjan upeista antimista, mutta esimerkiksi itseni kaltaisten poropeukaloiden on ehkä syytä pysyä yksinkertaisimmissa ohjeissa. Omenaspiraali on sopivan haastava (<- suhteellinen käsite) minulle ja jätän suosiolla vesimelonikukat niille, joilla on taitoa ja kärsivällisyyttä sellaisten väkertämiseen.
Tämän pienen kirjan loistava puoli onkin siinä, että jokaiselle on jotakin. Ohjeet ovat selkeät ja eikä mikään koriste vaikuta ihan mahdottomalta tehdä. Pirteät chilikukkaset sopivat meille näpertelyn suhteen rajoittuneille, ja näppäräsormiset puolestaan pystyvät tekemään mitä vain. Värikkäät ja hyvistä kulmista otetut kuvat auttavat ymmärtämään millaista jälkeä pitäisi syntyä. Hedelmistä ja vihanneksista tehdyissä koristeissa on lisäksi se hyvä puoli, että epäonnistuneetkin tuotokset voi syödä eikä mitään mene hukkaan.
täältä löytyy nykyään enemmän sarin opetuksista! http://sarisiven.blogspot.fi/
VastaaPoista